01-13-2013, 09:06 AM
01-14-2013, 10:43 AM
U mnie to się roznosiło pocztą pantoflową- każdy pytał studentów z roku starszego albo między sobą- kto gdzie próbuje albo jakie plotki już ma
I się sprawdza zazwyczaj,bo jeśli jakaś firma brała na praktyki rok wcześniej to w tym roku tez zazwyczaj bierze 

01-14-2013, 09:19 PM
Ja chodziłam po biurach tłumaczeniowych, ale tam mnie nie chcieli. W końcu znalazłam praktykę w biurze podróży. Wyglądało to głownie tak: przynieś, wynieś, pozamiataj. 

01-14-2013, 09:48 PM
Jestem już po studiach, ale myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie, zeby się wypowiedzieć. Najprościej znaleźć praktyki przez uczelnie. Ośrodki akademickie wprowadzają teraz swoje biura karier, co staje się niemalże standardem w naszym kraju. Z resztą, są one poniekąd zobligowane normami szkolnictwa, by pomóc studentom wypłynąć na szerokie wody. Ja znalazłam przez takie biuro praktyki, a później staż i już w tej firmie zostało. Tak jak wszędzie - konkurencja wrze. 

01-15-2013, 04:10 PM
Dokładnie. Czasem uczelnia jest całkiem dobrym źródłem zarobków- można sie też zakręcić w prywatnych firmach (wielu nauczycieli akademickich zwłaszcza uczelni medycznych prowadzi swoje prywatne działalności i zatrudnia najlepszych studentów).
06-03-2013, 11:31 AM
Poszukuje praktyki na wakacje w HR, lub Project Management. Ktoś poleci gdzie szukać?