Forum Wrocław

Pełna wersja: Lubimy czytać
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Muszę rozpowszechnić książkowy lastfm, bo może jeszcze nie wszyscy znają to cudowne rozwiązanie.

Czy zdarzyło się Wam kiedykolwiek zapomnieć co czytaliście, chcieć podzielić się opinią na temat książki, zapisać wrażenia z lektury, opisać książkę wg własnego widzimisię?

Jeśli tak, musisz wejść na http://lubimyczytac.pl/ !
zapisać książki, które czytałeś,chcesz przeczytać, teraz czytasz!
Już zawsze będziesz wiedział co czytałes i w jakim okresie życia!
O czym było,czy Ci się podobało a co nie!

Wg mnie genialny pomysł i rozwiązanie moich udręk z małymi notesikami, w których zapisywałam co czytałam i jakie wyniosłam z danej lektury wrażeniaUśmiech
Nie wiedziałem o tej stronie. Koniecznie założę sobie tam konto! Obecnie przecież nawet w bibliotece, z której się książki wypożycza ciężko jest uzyskać informacje co już się czytało,a co nie.
Znam tą stronę. Jest świetna, ale ile można w kółko zakładać sobie kont na portalach typu "last.fm". Fakt, nie mogę odmówić funkcjonalności tych stron jako znakomitych baz danych i opinii innych użytkowników, ale czy to aby nie narzuca nam trochę stylu naszego bycia? Zamiast kształtować swoje gusta spontanicznie, ulegamy sugestiom, które podpowiada nam zawartość strony. Nie ma niczego lepszego (moim zdaniem) niż samodzielne odkrywanie literatury. Samodzielne w sensie - zasłyszane od kogoś bardzo bliskiego, kogoś, kogo życie zmieniła ta książka i koniecznie chce się nią z tobą podzielić, ponieważ jest ona dla niebo czymś osobistym. W taki sposób, czytając książkę swojego przyjaciela, znacznie lepiej poznajesz również jego, nie tylko kolejny "produkt literacki".
Podsumowując: z szacunkiem dla takich portali, które rzeczywiście są dobrym zbiorowiskiem i dają możliwość wymiany książek/odsprzedaży ich innym za krocie, ale wolę być kształtowana przez gusta moich bliskich znajomych, a nie algorytmy na stronie. Duży uśmiech
Znam sporo stron, gdzie można oceniać książki, jednak ta wydaje mi się najbardziej przyjazna. Regularnie oceniam tam książki i często polecam tę stronę znajomym.
Mam nadzieje,że ta strona nie zostanie z czasem zjedzona przez reklamy czy ludzi chcących zhejtować jak największą ilość książek.
Przekierowanie