Forum Wrocław

Pełna wersja: Jak pozbywacie się niepotrzebnych rzeczy?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Szukacie na forum osob, ktore potrzebuja rzeczy, ktorych wy juz nie chcecie? Wystawiacie na allegro, a moze po prostu wyrzucacie?
To co się nie nadaje do używania to do kosza, nie mam mani gromadzenia. A jeśli coś, ubranie najczęsciej jest dobre i całe to do pojemnika PCK, niech jeszcze ktoś ma z tego pożytek.
Nie mam zbyt wielu rzeczy więc też nie mam wiele do oddawania, ale jeśli już to najczęściej zwyczajnie wyrzucam to co jest mi niepotrzebne.
Teraz jest dużo portali, na których można swoje rzeczy sprzedawać więc najpierw próbuję tam. Jak nie idzie to oddaje potrzebującym z mojego miasta- nie do tych kontenerów(mam wrażenie,że roznosza później te ubrania gdzie tylko się da)
Ja się ich niestety nie pozbywam. Smutny Wrzucam do piwnicy co bardziej kompaktowe graty i co roku powtarzam sobie, że wreszcie je sprzątnę i wywalę. Ale jakoś nie mogę się za to zabrać. Może sprzedacie mi jakiś racjonalny sposób pozbywania się rupieci? No nie wiem, na początek może być jakaś sztuczka z odnajdywnaiem motywacji do działania. ;]
Ja staram się sprzedać niepotrzebne rzeczy. Jeśli nikt ich nie chce,to oddaję i mam nadzieję, że komuś się przydadzą. Uśmiech
Peggy, na to najlepszym sposobem jest sesja Uśmiech Robi sie wszystko,byleby się nie uczyć. A zanim wysprzątasz taką piwnicę to i sporo czasu minie.
Chciałem tylko zaznaczyć , że te kosze PCK na odzież w większości są własnością prywatnych firm , które handlują używaną odzieżą , wiem ponieważ mój szwagier pracował u nich jako kierowca i opróżniał pojemniki .
Kubeł i tyle :] Jeśli coś przedstawia wartość można próbować sprzedać lub oddać komuś.
Mi niestety wszystko się przydaje i magazynuje w garażu Uśmiech Może kiedyś zrobię porządek, część powyrzucam albo rozdam.
Stron: 1 2
Przekierowanie