Forum Wrocław

Pełna wersja: Języki obce
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Uczycie się języków obcych? Jesli tak, to w szkole na kursach? Moze sami w domu? Piszcie. Uśmiech
Kiedyś w szkole tak, żałuję, ze nie uczyłam się dalej, więcej, mało go używałam. Teraz po latach od skończenia szkoły moja znajomośc angielskiego jest dośc podstawowa.
Angielski mam opanowany na takim poziomie,że porozumiem się z kimś spotkanym na ulicy. Niemiecki- tylko co się zapamiętało z gimnazjum- ile sie ma lat, jak się nazywa i kilka pojedynczych słów. Jakoś niemiecki nie przypadł mi do gustu
Angielski znam dobrze, niemiecki podstawy i dość dobrze francuski. Ciągle się uczę.Uśmiech
Żałuję, że zaprzepaściłam niemiecki. W sumie we Wrocławiu jest dużo firm, które szukają osób z językiem niemiecki, a jest to podstawowe kryterium rekrutacji. Chciałabym nadgonić zaległości, ale teraz to już chyba trochę za późno. Smutny
Jak za późno! Nigdy nie jest zbyt póżno na naukę. Jeśli nie możesz chodzić do jakiejś szkoły to przynajmniej pisz z kimś listy po niemiecku. Jest wiele zdalnych źródeł, z których samodzielnie możesz uczyć się języka. Weźmy chociaż takie interpals.com. Szczerze polecam. Ja próbuję swoich sił w duńskim. Wychodzi z mieszanym skutkiem, ale moja dunka rozumie mój angielsko-duński styl. Oczko
W sumie to masz rację.I dzięki za adres penpals, w chwili wolnej założę sobie konto, bo zawsze miałam dryg do pisania listów. Oczko Ale wiesz jak to bywa z tym pisaniem, czasami po prostu człowiekowi się nie chce. A jakby chodził do jakiejś szkoły to wowczas mobilizowałby się, żeby robić zadania i rzeczywiście być w miarę systematycznym. No, ale jak to mówią - dla chcącego nic trudnego! Zawsze znajdzie się jakiś posób, nawet dla tych mniej zmotywowanych. Oczko
Nie mogę się z Tobą nie zgodzić. Ale czy ze wszystkim tak nie jest? Jeśli musisz zapłacić za lekcję (czegokolwiek by ona nie byla) to wówczas bardziej się starasz. Język
Dokładnie, z reszta żaden kurs z plytki nie zastąpi rozmowy z prawdziwym lektorem. Więc czasem warto zainwestować nawet w same rozmowy albo lekcje prywatne.
Ja się uczyłem angielskiego w Olympie i teraz spokojnie się porozumiewam po angielsku z ludźmi z pracy. Szkołę polecam Uśmiech
Stron: 1 2
Przekierowanie