Forum Wrocław

Pełna wersja: Dotacje dla firm z Dolnego Ślaska
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Za kilka dni zostanie ogłoszony Konkurs o dofinansowanie dla MIKRO, MAŁYCH I ŚREDNICH PRZEDSIĘBIORSTW w ramach schematu 1.1.A2 „Dotacje inwestycyjne dla MŚP wspierające innowacyjność produktową i procesową na poziomie przedsiębiorstwa (z wyłączeniem projektów z zakresu turystyki)”
To ostatnia szansa na pozyskanie dofinansowania z puli 2007-2013.
Więcej informacji Dotacje na inwestycje dla firm
Hmmm...
A jaka jest procentowa szansa na otrzymanie dotacji?
A czy jest szansa na uzyskanie jakiś innych dotacji z programów unijnych czy gmin/urzędów pracy? Szukam środków na rozwój swojej firmy, którą prowadzę od 5 miesięcy. Wiem, że to dosć krótko. Ciężko jest przede wszystkim znaleźć bank, który chętnie udzieli kredytu na dobrych warunkach. Tak wiec pomyślałem o dotacji.
Przy okazji jednak zapytam, gdzie waszym zdaniem warto zainteresować się kredytem na firmę? Czy są w bankach jakieś specjalne programy dla młodych przedsiębiorców? Jakie banki polecacie? Tutaj piszą, że oferują porównanie różnych ofert - http://taxcare.pl/finansowanie/kredyt-firmowy - czy korzystaliście kiedyś z takich firm doradczych?
Sprawdźcie dotacje w urzędzie pracy. Moja znajoma dostała bez problemu. Jedyny wymóg to 3 miesiące na bezrobociu i oczywiście dobry pomysł z biznesplanem.
Przekierowanie