01-08-2013, 04:30 PM
Stron: 1 2
01-14-2013, 10:24 AM
5h... mało! Wrocław jest tak pięknym i dużym miastem, że w 5 godzin to może obejrzałbym połowę tego co bym naprawdę chciał. Protestuję i żądam wydłużenia czasu! 

01-14-2013, 08:51 PM
5 h to rzeczywiście cieńko, żeby coś zwiedzić. Sam wypad do Muzeum Narodowego potrafi zająć tyle czasu. Zatem trzeba wybierać - coś kosztem czegoś. Jeśli chcesz "przelecieć" przez miasto i poświęcić na każdy zabytek lub ciekawsze miejsce 20 minut, to nie ma to większego sensu. Proponuję po prostu wybrać jakieś dwa obiekty strategiczne jak np. Ostrów Tumski, a później po prostu wypić sobie kawę na Rynku. 

01-14-2013, 08:54 PM
I tu Was zaskoczę, bo mam na to sposób. Kiedy przyjechałam tu po raz pierwszy na dłużej, koniecznie chciałam sporo zobaczyć. Razem z nowymi znajomymi nie bardzo mieliśmy orientację w terenie, a chcieliśmy jako "świeżaki" na studiach poznać nieco nasze nowe miejsce zamieszkania. Wpisałam w google coś w stylu: planer wycieczek on-line i wyskoczył mi podobny do e-przewodnika program, gdzie rzeczywiście - dysponując okrojonym czasem - możesz zoptymalizować swoją trasę wycieczkową. Spróbujcie. Ja w taki sposób zwiedziłam już nie jedno miasto, choćby Toruń i Trójmiasto. 

01-14-2013, 08:55 PM
Oooo! To rzeczywiście niezły pomysł na zwiedzanie! Muszę koniecznie wypróbować ten przewodnik. Zaraz wezmę się za szukanie w sieci. Gdyby był dostępny na komórkę, to już zupełnie byłabym w siódmym niebie.
01-14-2013, 08:56 PM
Króliczku, nie masz się co martwic.
W tych czasach to już chyba wszystkie możliwe rzeczy są dostępne w formie aplikacji, więc nie zdziwię się jeżeli się okaże, że taki planer wycieczer również się znajdzie.
Powodzenia! 

01-14-2013, 09:35 PM
Zapewne połączony z GPSem też
fajna sprawa,zwłaszcza kiedy się jedzie gdzies za granicę i z mapa nie zawsze idzie sie dogadać.

12-02-2013, 04:50 PM
Trochę czasu minęło i odświeżę temat. Faktycznie appki ułatwiające zwiedzanie już powstały. Ja korzystałem z Dolny Śląsk Guide na Androida. Projekt chyba wspierany przez marszałka województwa. Wygląda obiecująco, chociaż jest jeszcze parę kwestii do poprawek (nie na wszystkich podstronach jest odpowiednia treść, czasami jej brakuje), ale liczę na to, że to kwestia czasu i zostanie to poprawione.
12-05-2013, 04:40 PM
Ja niedługo będę posiadaczem Androida także sobie zobaczę jeżeli będzie taka aplikacja to z pewnością przetestuję. Myślę że taki e-przewodnik byłby super
pokazałby miejsca które warto zobaczyć bo bez niego przez 5 h we Wrocławiu bardzo mało bym dał radę zobaczyć.

01-27-2015, 09:06 PM
Ja niestety jak do tej pory poznałam tylko Rynek i kilka uliczek... niestety na co dzień nie mam czasu na zwiedzanie ;/
Stron: 1 2