Forum Wrocław

Pełna wersja: Tanie lekarstwa
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Niestety często bywam w aptece i zostawiam tam sporo pieniędzy. Gdzie iśc, żeby było taniej....?
Zawsze w aptece można poprosić o tańszy zamiennik. Farmaceutki nie gryzą trzeba pytać. Czasem nawet sam lekarz wypisujący receptę poleca,gdzie dany lek jest najtańszy.Albo można tez lekarza uprzedzić,że chce się cos taniego.
Akurat z lekarzem nie masz za wiele do pogadania w kwestii tanszego leku. Problem polega na tym, że maja oni korzyści z tego, że wypisują taki, a nie inny. Zatem jedyne co możesz zrobić to uśmiechnąć się do pani aptekarki i poprosić o tańszy substytut. Najlepsze rozwiązanie.
Ale czy ma korzyści czy nie,to powinien posłuchać naszej prośby. ja nigdy nie spotkałem się z odmową. Z resztą nawet jeśli,to taki lekarz ma dogadane w kilku firmach farmaceutycznych,więc zapewne czego by nam nie wypisał to i tak wyjdzie na plus ;]
Moja babcia zawsze prosi o zamienniki, choć my jej dajemy pieniądze na leki (
Chyba każdy lek w każdej aptece kosztuje inaczej. Nie ma tak, że któraś apteka ma wszystko taniutkie.
Też to zauważyłam.
Ciekawe z czego to wynika?
Może z różnych hurtowni biorą.
Reklamowane lekarstwa zawsze są droższe.. prosty przykład : rutinacea a rutinoscorbin Oczko a skład ten sam Duży uśmiech
Stron: 1 2
Przekierowanie