Forum Wrocław

Pełna wersja: Przedszkole
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Które według was najlepsze? Gdzie dzieci lubią spędzac czas, które panie są jak prawdziwa "ciocia"?
Większość rodziców teraz patrzy na to,by przedszkole było jak najbliżej domu albo miejsca pracy. Wydaje mi się,że było tak dużo afer z przedszkolankami w roli głównej że teraz już sie bardziej pilnują.
Może i bliskość jest jednym z głównych czynników, ale problem polega bardziej na tym, czy taki dzieciak w ogóle zostanie przyjęty do państwowego przedszkola. Z resztą, po ostatnich z mianach z tego co się orientuję (siostra mówiła) wcale nie jest tak przyjemnie. Teraz po upływie danej godzny zegarowej rodzic musi płacić dodatkową stawkę godzinową, więc nie jestem przekonana, czy rzeczywistość przedszkoli w dalszym ciągu wygląda tak różowo. Z drugiej jednak strony, to w sumie jedna z niewielu opcji, żeby rodzice mogli pracować. Wiadomo, że zawsze pozostają babcie i nianie, ale jeśli nie chce się zbytnio rozpieszczać dziecka Oczko to już o wiele lepiej wysłać je do przedszkola.
Tez o tym słyszałem i o tym,że dziecko się szkoli na przechodzenie odpowiednich testów przed rozmową kwalifikacyjną też słyszałem.Kompletnie nie rozumiem takiego selekcjonowania.
Ostatnio coraz modniejsze stają się przecież przedszkola domowe- czyli jedna mama w bloku zgarnia wszystkie dzieci i zajmuje się nimi tak dlugo jak potrzeba. Może i czas spędzać ze swoim maluchem i dodatkowo trochę zarobić.
We Wrocławiu to nie wiem, ale w Poznaniu mogę polecić kapitalne przedszkole: http://przedszkole-jezyki.pl/ Moja córka je uwielbia. Pracują tam profesjonaliści.
Przedszkole to lepsza sprawa niż niania, dziecko jak najwcześniej musi mieć kontakt z rówieśnikami żeby rozwijać się prawidłowo
Poza tym ciężko teraz o dobrą nianie, nie wiadomo co ten człowiek ma w głowie.