01-10-2013, 08:39 PM
Stron: 1 2
01-11-2013, 04:43 PM
Tak naprawdę to teraz o każdą pracę trudno... a jak ktoś potrzebuje, bo nie ma z czego życ, to każdą bierze...
01-14-2013, 10:46 AM
Zgadzam się z Dębacka. Jeśli jednak trzeba coś wybierać,to pracodawca chętniej da pracę na czarno niż ze wszystkimi składkami. Albo przyjdzie do niego jakiś małolat i nawet nie będzie wiedział co mu przysługuje i jak powinna wyglądać umowa i chcąc nie chcąc tez pracuje na czarno.
01-14-2013, 09:15 PM
A ja jestem odmiennego zdania. Moim zdaniem takiej dorywczej pracy jest tutaj w bród. W moich Mysłowicach to dopiero nie ma czego szukać. Wszyscy wyjeżdżają jak nie do Anglii to do Niemiec lub Skandynawii, więc jeśli chce się przeżyć z dnia na dzień, a nie marzyć o kokosach, to zawsze znajdzie się tu coś do roboty. Choćby takie gumtree jest kopalnia ofert. No, ale ja może tak mówię, bo studiuję i mi o wiele prościej, bo ciagle dokładaja mi sie rodzice, więc mi wystarczy praca na pół etatu,
01-14-2013, 09:17 PM
Myślę, że o pracę na czarno nie tak trudno. Moje koleżanki ostatnio wyjechały do Grecji we wakacje i tam pracowały na czarno jako kelnerki w hotelu. Więc nawet w takim kraju jak Grecja można znaleźć pracę. 

01-14-2013, 09:19 PM
Na czarno można ale bez pewności że pod koniec miesiąca się wypłate dostanie. Wyjechać i pracować każdy głupi potrafi, zarabiać już gorzej.
01-14-2013, 09:39 PM
Co do pracy za granicą to byłabym sceptyczna. Nie wyjeżdżalabym nigdzie jeśli nie byłoby to jakieś sprawdzone źródło. Słysza się przecież o ludziach wyjeżdżających do Niemiec, którzy po dwóch dniach wracają do domu, bo okazuje się, że nic nie zgadzało się z przedstawionymi warunkami.
Btw, polecacie jakieś biura pracy zagranicznej?
Btw, polecacie jakieś biura pracy zagranicznej?
01-15-2013, 04:06 PM
Często do pracy za granica poszukują przez normalne pośrednictwo pracy w Polsce, tylko oferta dotyczy wyjazdu, Warto sie rozejrzeć 

05-11-2013, 07:18 PM
Może warto pomyśleć o własnej działalności? Dobry i przemyślany pomysł na biznes czasami to pierwszy krok. Drugi to zdobyie funduszy, najlepiej pozyskać dotacje z PUP lub unii i zarejestrować firmę.
01-05-2014, 04:26 PM
Stron: 1 2