Forum Wrocław

Pełna wersja: Dlaczego Wrocław?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Urodziliście się tutaj, czy życie tutaj to wasz własny, świadomy wybór? Przyjechaliście za głosem serca, czy za chlebem? Opowiedzcie..
Urodziłam się tutaj i jakoś dotąd żyję... nie wiem, czy umiałabym życ gdzieś indziej...
Ja przyjechałem na studia-kierowałem sie myślą ,,jak najdalej od domu rodzinnego" Język Więc padło na Wrocław Oczko
Ja się tu urodziłam, więc jako tako wyboru nie miałam. Nie zmienia to jednak faktu, że studiowanie w swoim rodzinnym mieście również ma swój urok. Jedyny minus - rodzice na głowie. Język
Mnie siłą rzeczy pognało do Wrocławia. W przeciwieństwie do Galla ja lubię wracać do domu dosyć często, a ponadto mam tu pełno znajomych, którzy wyemigrowali do najblizszego osrodka miejskiego. To w sumie dosyć logiczne. W większym mieście masz większe szanse na prace, na rozrywkę, na wszystko. Nawet lekarzy jest więcej, więc nie musisz stać w kolejce przez pół roku, żeby zapisać się choćby do państwowego dentysty. ;P
W sumie uczelnie też mamy dobre, a że akurat dostałam się na to, na co składalam papiery, nie musiałam już dalej migrować.
Ja miałam podobnie. W zasadzie miałam możliwość wyjazdu, ale skoro mogłam studiować to samo co mogłabym studiować w znacznie droższej Warszawie - zdecydowalam się na studia "stacjonarne" i kiedy jestem już na swoim, to nie żałuję tej decyzji. Niekoniecznie trzeba mieszkać z rodzicami. Oczko
Zależy co kto woli. Czasem jest dobrze oderwać sie od rodziców i razem ze studiami zacząć się samodzielnie utrzymywać,albo chociaz probować samodzielnie dbać o swoje mieszkanieUśmiech
Wiadomo, jak kogoś nie stać na wyjazdy to i studiowanie w rodzinnym mieście ma swoje uroki -stypendia i gotowe obiadki w domu Uśmiech
Ja przyjechałam na studia. Tak się składa, że jest to jeden z lepszych wydziałów tego kierunku we Wrocławiu. Jestem z innego dużego miasta ale postanowiłam zostac na stałe we Wrocławiu. Jakoś się zaaklimatyzowałam.
Ja jestem wrocławianką z urodzenia i mieszkałam poza nim, nawet poza Polską przez dłuższy czas, ale nie wiem nawet dlaczego czuję, że tutaj jest moje miejsce...
Ja się tu urodziłem i jestem z tego zadowolony, że mieszkam w tym mieście. Wrocław mi się bardzo podoba i nie zamieniłbym na innego miasto. Choć oczywiście ma swoje wady, ale gdzie ich nie ma?
Stron: 1 2
Przekierowanie