01-10-2013, 08:44 PM
01-11-2013, 04:39 PM
A młodzież ma jakieś zainteresowania? Bo jeśli nie, to można znaleźc ciekawe takie z.. prac ręcznych, tak bym to nazwała... decoupage i różne takie podobne, artystyczno plastyczne...
01-14-2013, 08:15 PM
Dokładnie,najlepiej porozmawiac z dzieckiem,co je najbardziej interesuje i wtedy orientować się co organizuje szkoła a w co można zainwestować

01-14-2013, 08:30 PM
Zdecydowanie jakiś sport! Moim zdaniem wcale nie trzeba zmuszać dziecka do aktywności fizycznej, ale jeśli wyśle się je na pare różnych treningów, to samo oceni co mu się bardziej podobalo i z pewnością będzie to jego wolny wybór, jeśli już się przekona. Ja dla dziewczyn (choć nie tylko) polecam badminton. Świetna sprawa, a z tego co wiem, to funkcjonują licealne i uniwersyteckie drużyny badmintona pod daszkiem AZS-ów, więc może warto poodbijać lotkę?
Sama chodzę na zajęcia do sportwerku. Całkkiem przyjazny. 

01-14-2013, 09:37 PM
Ja bym wybrała jakieś kółko teatralne albo dodatkowe lekcje języka, to się zawsze przyda. No i jakieś zajęcia sportowe też nie są złym pomysłem.

01-14-2013, 09:41 PM
Jak na moje to wszystko jest dobre, byle dziecko miało rozrywkę inną niż stanie pod klatką i dłubanie słonecznika lub gapienie się non-stop w monitor. Bez względu na to czego by się nie wybrało, warto w to zainwestować (nie tyle pieniądze co) czas. Może akurat odkryje się nowego Pendereckiego lub Zanussiego. 

01-14-2013, 09:47 PM
To tak jakby wysyłać dziecko na oazę-do wiary też wcale nie trzeba zmuszać...
Wydaje mi się,że tak czy inaczej powinno się dzieciaka zapytać o zdanie,a nie realizować swoje ambicje albo przekonywać do tego co sie samemu robi.
Wydaje mi się,że tak czy inaczej powinno się dzieciaka zapytać o zdanie,a nie realizować swoje ambicje albo przekonywać do tego co sie samemu robi.
01-14-2013, 10:56 PM
Oaza oazą, byle do scholi nie chodziło. Hihi. 

01-15-2013, 04:18 PM
A tu znowu jakieś podteksty ;P Wydaje mi sie,że ciekawą opcją dla malucha mogą być tez zajęcia ze sztuk walki. takie małe brzdące w kimonach wyglądają prześmiesznie 

06-30-2013, 08:42 PM
Jeśli chcą, to można je zapisać na kursy języków obcych. Już dawno wiadomo, że angielski nie wystarczy, także można zaproponować naukę włoskiego, japońskiego albo innego, fajnego języka. Polecam zajęcia w olympie, wysoki poziom i świetnie prowadzone zajęcia.