Forum Wrocław

Pełna wersja: Stereotypy
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Jak uważacie, czy na naukę nigdy nie jest za późno?
Może i nie jest... ale chyba mi nie byłoby fajnie studiowac w gromadzie młodych ludzi samej będąc w wieku średnim
Zawsze są studia dla starszych Oczko Ale wydaje mi sie,że o ile młodym nauka przychodzi z trudem,to co pomyśleć o osobach starszych gdzie nie dość że już się ma rodzinę to i zdolność do uczenia sie jest znacznie obniżona.
No własnie chyba dlatego moje marzenia o studiach nigdy zrealizowane już nie będą...
Nie warto się poddawać! A na pewno nie warto rezygnować bez spróbowania!
Wbrew pozorom można "pogodzić" wiek z nauką, np. zrobieniem studiow. Istnieją prywatne szkoły wyższe i często oferują dobre stypendia, więc nawet osoby 50+ mogą zdobyć wykształcenie, a przy odrobinie zapału jeszcze zwróci im się czesne, o ile się postarają. Tyle jest teraz tych programów!
Oczywiście, że nie jest za późno. Na uczelni widzę osoby w średnim wieku i jest to bardzo fajne. Uśmiech
Mnie to zawsze osobiście na uczelni wprawiało w zakłopotanie. Tym bardziej kiedy widziałam kogoś a la "wieczni studenci", którzy nie przełużali sobie pobytu po to, by zgłębiać wiedzę ;P a raczej po to, by nie musieć pracować i dobrze się bawić. Oczko Nie oszukujmy się, są różne powody, dla których "starsi" studiują. Oczko
No tak,ja jednak jak spotykam na uczelni kogoś starszego to zawsze jest to osoba, ktora się doszkala a nie szuka ucieczki od pracy. Z resztą w zawodach typu pielęgniarka często wysyłają pracownice po to,by miały magistra Uśmiech
Dokładnie tak na prywatnych uczelniach można spotkać osoby koło 50-ki i nie ma w tym nic niezwykłego.
Stron: 1 2
Przekierowanie