Forum Wrocław

Pełna wersja: O transporcie ogólnie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Czym już jechaliście? Lecieliście już samolotem? Jaka podróż najbardziej wam się podobała?
Samolot, pociąg, autokar, własne auto... wszystko już było. Chyba pociąg mi najbardziej pasuje, bo mam tam swobodę, można się przejśc, nie ma tak, że się tylko siedzi przez kilka godzin
było wszystko poza lotami. no a statek to tylko po kanale,nie na dalsze odległości Uśmiech Najbardziej pasował chyba pociąg- bo tanio
Też nigdy nie latałam, ale nie dlatego, że się boję. Raczej dlatego, że nie miałam okazji. Marzę, żeby upolować jakiś tani lot do Barcelony i wybrać się ze znajomymi, np. na majówkę. Byłoby świetnie! I to za grosze.
Czym lataliście? Możecie mi polecić jakieś portale z tanimi biletami? Pełno tego w sieci, ale z polecenia to jednak większa pewność i zaufanie. Oczko
Hmmm... zdecydowanie mogę polecic ryanair. Tam jest zawsze dużo ofert.
Niestety nic więcej nie mogę powiedzieć, bo korzystałam póki co tylko raz, więc wielkiego rozeznania nie mam. Proponuję Ci poszukać na jakimś forum lotniczym, wtedy to już spece udzielą Ci fachowych wskazówek. Język
Dzięki! Z pewnością się przyda Twoja cenna wskazówka.
A propos tematu, jechałam kiedyś pociągiem do Kijowa, staliśmy godzinę na granicy, bo z tego co się orientuję to na Ukrainie mają inne standardy rozstawu torów i trzeba było przezbrajać podwozie. Gdyby nie ta wycieczka to pewnie nigdy nie zdawałabym sobie sprawy, że taki pociąg relacji Rosja-Niemcy również musi zostać przynajmniej raz przezbrojony...
Właśnie trochę poszperałem i się okazuje że całkiem sporo jesttakich okazji,kwestia tylko wtrafienia się z terminem. I pomyśleć,że kiedyś latanie samolotem było tak odległą przyszłościąOczko
Często jeździcie autobusami albo autokarami? Ja tak, to fajna zabawa, a poza tym bardzo ekonomiczny sposób na podróżowanie. Ostatnio jechałem tą firmą http://www.interbuslublin.pl/ i muszę przyznać, że jestem zadowolony.
Coraz modniejszy staje się wspólne umawianie się na podróże samochodami, nawet powstają portale na których można znaleźć osoby, które mają wolne miejsce w samochodzie i chętnie zabiorą dodatkową osobę, jadącą w tym samym kierunku. Jak dla mnie fajna opcja - tańsze podróżowanie i okazja do poznania nowych, ciekawych ludzi. Co o tym sądzicie?
Moim zdaniem to też świetna opcja, bo jest kilka plusów - i zmniejszenie natężenia ruchu drogowego a co za tym idzie ochrona środowiska i zacieśnianie więzi między ludźmi Uśmiech
Stron: 1 2
Przekierowanie