Forum Wrocław

Pełna wersja: Rower
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Czy lubicie poruszać się po mieście na rowerze? Bo ja bardzo, jak tylko zaczyna się wiosna, to daję sobie spokój z tramwajami.
Ale tylko tak.... turystycznie, ciężko coś załatwic dojeżdżając rowerem, bo mało stojaków na rowery jest jednak!
Nie, zdecydowanie nie po mieście! Rowerem to na świeże powietrze a nie do miejskich spalin i między samochody!
jak rower to tylko rekreacyjnie w weekend,albo latem. Tak to strach go gdziekolwiek zostawiać,bo jednak nawet jak się przypnie gdzies przy szkole,to można wyjść po zajęciach i już go nie znaleźć ;]
Wiosną wyciągam rower i dojeżdżam tak na uczelnię. Faktycznie, czasem ciężko coś załatwić, bo nie ma gdzie zostawić roweru, ale akurat przed uczelnią jest stojak i jest fajnie. Uśmiech
Wiecie co mi się najbardziej podoba w naszym mieście? Zwiększający się z roku na rok poziom inwestycji ze strony miasta w infrastrukturę rowerową. Strasznie doceniam, że teraz można po prostu podejść do stojaka z rowerami, zapłacić drobną kwotę i przejechać się w piękny dzień rowerem po parku lub po prostu bez celu, dla zabicia czasu. Ja zdecydowanie zaliczam się do osób, które preferują rower jako środek komunikacji w ciepłe dni!
A nie ma cie problemu z tym,że ludzie grzebią się przy rowerach i próbują odpinać? Albo inteligentni ludzie stawiający rowery w stojakach ''w ostępie'' przez co już się nie da nic postawic pomiędzy.
No ja w piękne dni totalnie odpuszczam komunikację miejską na rzecz roweru Uśmiech
Ja zimą i jesienią jeżdżę autem , a latem i wiosną rowerem z uwagi na koszty. Z tym przypinaniem roweru to się zawsze boję czy będzie stał jak wrócę, zawsze wolę dać gdzieś na przechowanie - więc się z ochroniarzami dogaduję , a w ogóle to myślę ubezpieczenie roweru wykupić, bo patrzyłam że w CUK koszt takiego pakietu Assistance rowerowego to jest koszt 149 zł na rok - to nie majątek, a jakby zdarzył mi się - odpukać- jakiś wypadek to przynajmniej bym nie została bez niczego, bo NNW jest na sumę 20 tysięcy.
Też sporo jeżdżę rowerem, dobra sprawa taka polisa. Nawet nie wiedziałam że coś takiego jest chociaż z usług Cuk już korzystałam przy zakupie ubezpieczeńUśmiech
Stron: 1 2
Przekierowanie