![]() |
Choroba lokomocyjna - Wersja do druku +- Forum Wrocław (http://www.forumwroclaw.com.pl) +-- Dział: Wrocław (/forum-1.html) +--- Dział: Komunikacja miejska (/forum-3.html) +--- Wątek: Choroba lokomocyjna (/thread-125.html) Strony: 1 2 |
Choroba lokomocyjna - Klio - 01-13-2013 09:39 AM Czy ktoś ma ten problem? Jak sobie z nim radzicie - oprócz oczywiście tabletek typu aviomarin - biorę, ale boję się przedawkować. We wrześniu czeka mnie dłuuuuga (ok. kilkanaście godzin) podróż autokarem - nie wiem co robić - macie jakieś sposoby - o ile w ogóle ktoś rozumie mój problem... RE: Choroba lokomocyjna - Kontrolka - 01-13-2013 12:58 PM Mnie samej ten problem nie dotyczy, ale oprócz tabletek słyszałam o takich babcinych sposobach jak naklejanie plastra na pepek. Od razu zaznaczam, że nie wiem czy to działa, ale w sumie na tyle nieproblemowy to sposób, że spróbowac można! RE: Choroba lokomocyjna - GallAnonim - 01-14-2013 07:47 PM właśnie te plasterki to pierwsze co mi przyszło na myśl- tak robila moja wychowawczyni w podstawówce.Możesz ten sposób wyprobować na krótszej trasie i sprawdzic czy zadziała RE: Choroba lokomocyjna - Mała Mi - 01-14-2013 08:05 PM Wow, nigdy nie słyszałam o tym sposobie i wydaje się dosyć nieprawdopodobny, ale jest na tyle prosty, że nie zaszkodzi spróbować. Osobiście nigdy nie miałam żadnych problemów podczas podróży. RE: Choroba lokomocyjna - peggybr0wn - 01-14-2013 08:42 PM Z tymi plastrami to taki trochę trik dla autosugestii, ale jeśli mają komuś pomóc, to lepiej mu tego nie zdradzać. ![]() Sama nie cierpię na chorobę lokomocyjną, ale zdarzyło mi się poznać dziewczynę, której robiło się niedobrze na tak krótkim odcinku jak dom-szkoła. Przed każdą jazdą autobusem musiała łykać tabletki. :/ Miała przechlapane, bo non-stop skarżyła się na bóle oczu i głowy z powodu tych podróży. RE: Choroba lokomocyjna - GallAnonim - 01-14-2013 09:40 PM Trochę za późno bo już zdradziłaś komuś, kto potrzebuje ;] RE: Choroba lokomocyjna - peggybr0wn - 01-14-2013 09:51 PM O, w takim razie przepraszam najmocniej. ![]() Jednej rzeczy szczególnie odradzam. Zamykania oczu w trakcie jazdy, na bank możecie się domyślic co może po tym nastapić, zwłaszcza na wybojach. ;] RE: Choroba lokomocyjna - KsiezycowyKrolik - 01-15-2013 12:07 AM Moja siostra cierpi na chorobę lokomocyjną. U niej nasilenie zlego samopoczucia zależy od środka lokomocji. Najgorzej znosi to kiedy jedziemy autem w jakąś dłuższą trasę. Nie wiem, może to po prostu kwestia małej ilości przestrzeni w pojeździe. Za to w pociągu, o ile siądzie przodem do kierunku jazdy, czuje się całkiem dobrze. Nie wiem jak na statkach, ale to już raczej kategoria chorób morskich. ![]() RE: Choroba lokomocyjna - peggybr0wn - 01-15-2013 12:08 AM Hehe, to może pozastanawiamy się przy okazji jak radzić sobie z chorobami morskimi? Jakieś sprawdzone sposoby? ![]() RE: Choroba lokomocyjna - KsiezycowyKrolik - 01-15-2013 12:10 AM W internecie piszą, że najlepiej położyć się spać. Uhm, już widzę jak osoba z chorobą lokomocyjną w analogicznej sytuacji zamyka oczy! |