Forum Wrocław
Tramwaj czy autobus? - Wersja do druku

+- Forum Wrocław (http://www.forumwroclaw.com.pl)
+-- Dział: Wrocław (/forum-1.html)
+--- Dział: Komunikacja miejska (/forum-3.html)
+--- Wątek: Tramwaj czy autobus? (/thread-69.html)

Strony: 1 2

Tramwaj czy autobus? - Dębacka - 01-09-2013 06:57 PM

Czym wolicie jechac, tramwajem, czy autobusem? Dlaczego właśnie tym?

RE: Tramwaj czy autobus? - Kontrolka - 01-10-2013 08:02 PM

Autobusem, mimo tego, że czasem w korku postac trzeba...

RE: Tramwaj czy autobus? - Dębacka - 01-11-2013 04:42 PM

Ja sama chyba też autobusem... bo nawet jak jeden się zepsuje, to pozostałe jadą, a tramwaje, jak jeden stanie to już cały sznur za nim...

RE: Tramwaj czy autobus? - GallAnonim - 01-14-2013 10:25 AM

Chyba tez wolałbym autobus,ale ze względu na dogodniejsze położenie przystanków.

RE: Tramwaj czy autobus? - peggybr0wn - 01-14-2013 08:38 PM

TRAMWAJEM! Tramwaj nie stoi w korkach. Po prostu sobie "mknie" przez miasto. Oczko Poza tym, mam wrażenie, że jakoś mniej tam zarzuca i nie muszę się martwić, że kiedy kupuję bilet, to cała odliczona na dłoni suma spadnie mi niespodziewanie na podłogę zanim zdążę wrzucić drobne do biletomatu.

RE: Tramwaj czy autobus? - KsiezycowyKrolik - 01-14-2013 08:40 PM

Ja siłą rzeczy jestem skazana na autobus, w mojej dzielnicy mogę pomarzyć o tramwajach w okolicy domu. Muszę się przesiadać. Najgorzej jest zimą. Nic się nie zgadza z rozkładem i ciężko przewidzieć czy mój przesiadkowy autobus już odjechał i muszę czekać 20 minut na następny czy będzie na przystanku lada moment.

RE: Tramwaj czy autobus? - GallAnonim - 01-14-2013 09:41 PM

takie uroki. Dlatego trzeba się cieszyc,że we Wrocławiu są i tramwaje i autobusy. Współczuję miastom, które sa skazane jedynie na to drugie i stoisz i czekasz nie mając wyboru. No tak,ewentualnie można iść pieszo,ale nie polecam kiedy ma sie kawał drogi do przejścia.

RE: Tramwaj czy autobus? - Mała Mi - 01-14-2013 09:48 PM

Ja uwielbiam tramwaje, zwłaszcza te stare, nowsze już nie mają takiego klimatu. Uśmiech Autobusami rzadko jezdzę. Oczko

RE: Tramwaj czy autobus? - peggybr0wn - 01-14-2013 09:49 PM

Ja też mam sentyment do starych tramwajów. Nie ma nic bardziej urokliwego niż przejażdżka jednym z nich. Uśmiech

RE: Tramwaj czy autobus? - KsiezycowyKrolik - 01-14-2013 11:20 PM

Nie pogardzę jakimś nowoczesnym Solarisem. Lubię jechać w komfortowych warunkach, a staremu tramwajowi niestety w upalne letnie dni brakuje klimatyzacji. To chyba jeden z niewielu minusów jeżdżenia tramwajem i autobusem. Tłum spoconych ludzi, którzy dotykają się obślizgłymi cielskami, stojąc na światłach, kiedy nie ma rotacji powietrza.