![]() |
Ulubiony cytat filmowy - Wersja do druku +- Forum Wrocław (http://www.forumwroclaw.com.pl) +-- Dział: Pozostałe (/forum-10.html) +--- Dział: Inne (/forum-13.html) +--- Wątek: Ulubiony cytat filmowy (/thread-113.html) |
Ulubiony cytat filmowy - Klio - 01-13-2013 09:20 AM "I am William Wallace. And I see a whole army of my countrymen, here in defiance of tyranny! You have come to fight as free men. And free man you are! What will you do without freedom? Will you fight?" "Two thousand against ten?" - the veteran shouted. "No! We will run - and live!" "Yes!" Wallace shouted back. "Fight and you may die. Run and you will live at least awhile. And dying in your bed many years from now, would you be willing to trade all the days from this day to that for one chance, just one cahnce, to come back here as young men and tell our enemies that they may take our lives but they will never take our freedom!" ("Braveheart") ach ,musiałam to napisać ,boski jest:-D RE: Ulubiony cytat filmowy - Kontrolka - 01-13-2013 01:40 PM Scarlet O'hara z filmu "Przeminęło z wiatrem" mówiąca że " Pomyślę o tym jutro"... I to wcale nie jest dla mnie odkładanie z dnia na dzień, tylko myślenie z nowym, otwartym, świeżym umysłem o problemach... łatwiej się je wtedy rozwiązuje. RE: Ulubiony cytat filmowy - GallAnonim - 01-14-2013 07:33 PM Mój ulubiony pochodzi z Pulp Fiction: Jules Winnfield: A co to jest cud? Vincent Vega: Akt Boga. Jules Winnfield: A co to jest „akt Boga”? Vincent Vega: Kiedy Bóg czyni niemożliwe możliwym. Ale dzisiejszy ranek pod to nie podpada. Jules Winnfield: Vincent, tu właśnie źle rozumujesz. Bóg może zatrzymać kule, zmienić colę w pepsi, znaleźć moje kluczyki, ale przecież nie o to chodzi. To nieważne, czy był to cud spełniający wymogi cudu. Ważne to, że poczułem dotknięcie Boga. Bóg się w to wmieszał. Vincent Vega: Ale dlaczego? Jules Winnfield: Tego właśnie, k*wa, nie wiem. RE: Ulubiony cytat filmowy - Mała Mi - 01-14-2013 08:22 PM Hm, ja uwielbiam cytaty z 'Fight clubu'. Nie będę wymieniać, bo mogłabym przekopiować całe wikicytaty. ![]() RE: Ulubiony cytat filmowy - GallAnonim - 01-15-2013 04:41 PM Ja szukając czegoś z Pulp fiction musiałem przeskakiwać dalej- cenzura i te sprawy. Znalazl sie chociaz jeden, gdzie wymagana była tylko jedna gwiazdka ![]() |