![]() |
Praca i studia - Wersja do druku +- Forum Wrocław (http://www.forumwroclaw.com.pl) +-- Dział: Wrocław (/forum-1.html) +--- Dział: Praca i szkolenia (/forum-6.html) +--- Wątek: Praca i studia (/thread-120.html) Strony: 1 2 |
Praca i studia - Klio - 01-13-2013 09:32 AM Myślicie, ze latwo jest pogodzic nauke z praca? Moze sami jestescie w takiej sytuacji? Jakie sa Wasze wrazenia? RE: Praca i studia - GallAnonim - 01-14-2013 10:42 AM Studia zaoczne zapewne bez problemu. Ale z dziennymi może być różnie-wszystko zależy od tego na jakim kierunku sie jest i jak ma sie ułożony plan zajęć. Jeśli ma się czas popołudniami i dodatkowo weekendy to na pewno można sobie nawet trochę kasy odłożyć,a w innym wypadku- nie wiem czy gdzieś poza spożywczymi całodobowymi szukają kogoś tylko na weekendy. RE: Praca i studia - Mała Mi - 01-14-2013 09:18 PM Zależy, jaki kto ma plan. Czasem zajęcia są tak głupio ułożone, że mimo że nie ma ich wiele, to pracy nie ma kiedy wcisnąć. RE: Praca i studia - peggybr0wn - 01-14-2013 09:55 PM Z autopsji mówię, że na pierwszym roku ciężko jest pracować i studiować. Zawsze trzeba wybierać - oceny czy praca, no, chyba, że ktoś jest taki zdolny, że nauka przychodzi mu bezproblemowo lub studiuje coś mniej wymagającego niż np. automatykę i robotykę, na której zawsze trzeba przysiąść, bo wejściówki to chyba nagminna sprawa. Więc moim zdaniem to zależy. Jeśli ktoś ma 'lightowe' studia, to nie powinien mieć problemu i obaw, że może zawalić, bo potrzebuje gotówki. RE: Praca i studia - GallAnonim - 01-15-2013 04:08 PM Z resztą na pierwszym roku zawsze można się postarać o stypendium i wtedy możliwe,że praca nie będzie potrzebna :)Wydaje mi sie,że i tak najważniejsze jest dogadać się z pracodawcą i poprosić o wyrozumiałość przed sesją. RE: Praca i studia - qunszt - 03-25-2013 09:57 AM Przy okazji tematu zapytam, czy ktoś z was kojarzy może Wyższą Szkołę Bankową? planuję się tam zapisać na studia podyplomowe http://www.wsb.pl/kandydaci/studia-podyplomowe - jeśli ktoś tam studiował/studiuje lub zna kogoś z uczelni, bardzo proszę o opinie. RE: Praca i studia - Nina_Jaś - 08-06-2013 05:59 AM Oczywiście, że da się to pogodzić, bardzo dużo osób studiuje i pracuje równocześnie RE: Praca i studia - SzybkiMateo - 08-12-2013 10:45 AM Jak będzie potrafił sobie dobrze zorganizować czas to spokojnie dasz radę! Pamiętaj jednak, że studiuje się tylko raz! Powodzenia! http://www.radio.org - Twoje Centrum informacji! RE: Praca i studia - agento - 09-05-2013 06:18 PM Pracę z nauką jest pogodzić trudno, ale to zależy od konkretnej sytuacji. Dobrze, jeśli studia są zgodne z pracą, np. ktoś studiuje informatykę i jednocześnie pracuje jako programista czy administrator systemów. Idealna wręcz sytuacja. RE: Praca i studia - Kasieńka - 09-12-2013 10:37 AM Jak robiłam licencjat równocześnie pracowałam, nie było łatwo ale jakoś się udało ![]() Nie można się obijać więc trzeba coś ze sobą zrobić ![]() Wszystkim którzy muszą pogodzić wiele obowiązków z nauką powodzenia ![]() |