Forum Wrocław
Języki obce - Wersja do druku

+- Forum Wrocław (http://www.forumwroclaw.com.pl)
+-- Dział: Wrocław (/forum-1.html)
+--- Dział: Szkolnictwo (/forum-7.html)
+--- Wątek: Języki obce (/thread-121.html)

Strony: 1 2

Języki obce - Klio - 01-13-2013 09:35 AM

Uczycie się języków obcych? Jesli tak, to w szkole na kursach? Moze sami w domu? Piszcie. Uśmiech

RE: Języki obce - Dębacka - 01-13-2013 02:30 PM

Kiedyś w szkole tak, żałuję, ze nie uczyłam się dalej, więcej, mało go używałam. Teraz po latach od skończenia szkoły moja znajomośc angielskiego jest dośc podstawowa.

RE: Języki obce - GallAnonim - 01-14-2013 08:14 PM

Angielski mam opanowany na takim poziomie,że porozumiem się z kimś spotkanym na ulicy. Niemiecki- tylko co się zapamiętało z gimnazjum- ile sie ma lat, jak się nazywa i kilka pojedynczych słów. Jakoś niemiecki nie przypadł mi do gustu

RE: Języki obce - Mała Mi - 01-14-2013 09:07 PM

Angielski znam dobrze, niemiecki podstawy i dość dobrze francuski. Ciągle się uczę.Uśmiech

RE: Języki obce - peggybr0wn - 01-14-2013 09:20 PM

Żałuję, że zaprzepaściłam niemiecki. W sumie we Wrocławiu jest dużo firm, które szukają osób z językiem niemiecki, a jest to podstawowe kryterium rekrutacji. Chciałabym nadgonić zaległości, ale teraz to już chyba trochę za późno. Smutny

RE: Języki obce - KsiezycowyKrolik - 01-14-2013 09:22 PM

Jak za późno! Nigdy nie jest zbyt póżno na naukę. Jeśli nie możesz chodzić do jakiejś szkoły to przynajmniej pisz z kimś listy po niemiecku. Jest wiele zdalnych źródeł, z których samodzielnie możesz uczyć się języka. Weźmy chociaż takie interpals.com. Szczerze polecam. Ja próbuję swoich sił w duńskim. Wychodzi z mieszanym skutkiem, ale moja dunka rozumie mój angielsko-duński styl. Oczko

RE: Języki obce - peggybr0wn - 01-14-2013 09:26 PM

W sumie to masz rację.I dzięki za adres penpals, w chwili wolnej założę sobie konto, bo zawsze miałam dryg do pisania listów. Oczko Ale wiesz jak to bywa z tym pisaniem, czasami po prostu człowiekowi się nie chce. A jakby chodził do jakiejś szkoły to wowczas mobilizowałby się, żeby robić zadania i rzeczywiście być w miarę systematycznym. No, ale jak to mówią - dla chcącego nic trudnego! Zawsze znajdzie się jakiś posób, nawet dla tych mniej zmotywowanych. Oczko

RE: Języki obce - KsiezycowyKrolik - 01-14-2013 09:27 PM

Nie mogę się z Tobą nie zgodzić. Ale czy ze wszystkim tak nie jest? Jeśli musisz zapłacić za lekcję (czegokolwiek by ona nie byla) to wówczas bardziej się starasz. Język

RE: Języki obce - GallAnonim - 01-15-2013 04:24 PM

Dokładnie, z reszta żaden kurs z plytki nie zastąpi rozmowy z prawdziwym lektorem. Więc czasem warto zainwestować nawet w same rozmowy albo lekcje prywatne.

RE: Języki obce - Shaco - 06-03-2013 01:46 PM

Ja się uczyłem angielskiego w Olympie i teraz spokojnie się porozumiewam po angielsku z ludźmi z pracy. Szkołę polecam Uśmiech