Forum Wrocław
Alkohol - Wersja do druku

+- Forum Wrocław (http://www.forumwroclaw.com.pl)
+-- Dział: Pozostałe (/forum-10.html)
+--- Dział: Inne (/forum-13.html)
+--- Wątek: Alkohol (/thread-133.html)

Alkohol - Klio - 01-13-2013 09:51 AM

Wypowiedzcie się, proszę, co myślicie o piciu alkoholu. Czy bez niego można się dobrze bawić? Czy często pijecie? Czy alkohol staje się coraz bardziej popularny? Co myślicie o granicy wieku, od któej można alkohol nabyć?

RE: Alkohol - Kontrolka - 01-13-2013 01:06 PM

Granica to nie jest tak naprawdę żaden problem jak się chce kupic coś procentowego, widziałam, jak nieletni proszą dorosłych pod sklepem o zakup a ci się zgadzają. To raczej kwestia jakiegoś takiego ogólnego przyzwolenia na picie przez coraz młodsze roczniki. Nie podoba mi się to, za wcześnie się to dzieje!

RE: Alkohol - GallAnonim - 01-14-2013 11:27 AM

Mozna sie dobrze bawić zarówno z jak i bez alkoholu. Wszystko zalezy od tego z jakimi ludzmi sie imprezuje. Przeraża mnie tylko to, że nawet jeśli jest wesele i para młoda zdecyduje się na imprezę bezalkoholową to są goście,którzy będa chodzić i po kątach pić- zero uszanowania decyzji młodych! Jak się z góry wie,że impreza bez alkoholu będzie nudna i bierze się swój trunek w torebkę to niech sie lepiej w ogóle nie przychodzi.

RE: Alkohol - Mała Mi - 01-14-2013 08:16 PM

Ja nie piję alkoholu, bo zwyczajnie mi nie smakuje. Kiedyś piłam, ale to dlatego, że inni pili, ale potem stwierdziłam,że to nie ma sensu.

RE: Alkohol - GallAnonim - 01-15-2013 04:38 PM

A co robisz, gdy idziesz na imprezę i wszyscy coś piją? Wystarczy ci soczek?