Forum Wrocław
Co warto zobaczyć we Wrocławiu? - Wersja do druku

+- Forum Wrocław (http://www.forumwroclaw.com.pl)
+-- Dział: Wrocław (/forum-1.html)
+--- Dział: Atrakcje turystyczne (/forum-2.html)
+--- Wątek: Co warto zobaczyć we Wrocławiu? (/thread-16.html)

Strony: 1 2

Co warto zobaczyć we Wrocławiu? - Asjopeja - 01-08-2013 03:06 PM

Hej. Przyznam, że we Wrocławiu mieszkam od października, ale do tej pory nie miałam jakoś czasu, żeby zająć się czymś więcej, niż tylko "mieszkaniem". Chciałabym w końcu zobaczyć ciekawe miejsca w mieście i to nie tylko takie, które polecają papierowe przewodniki do znalezienia w każdej księgarni. Może jakieś perełki, o których wszystko milczy, ale warto?
Jako, że egzaminy na uczelni czyhają... Szukam sobie zajęć, byleby się nie uczyć - więc porządny spacer po Wrocławiu będzie chyba dobrą opcją. Gdzie się kierować? Cyklop

RE: Co warto zobaczyć we Wrocławiu? - inspiracja - 01-08-2013 04:36 PM

Powiem Ci, że mi też nie było dane widzieć takich zakątków Wro, chętnie podbiję pytanie Uśmiech

RE: Co warto zobaczyć we Wrocławiu? - GallAnonim - 01-14-2013 10:37 AM

Ogród japoński - grzechem jest mieszkać we Wrocławiu a tam nie zajrzeć!

RE: Co warto zobaczyć we Wrocławiu? - peggybr0wn - 01-14-2013 07:15 PM

Heja! Jak dla mnie [i wszystkich, którzy mają swoją drugą połówkę lub tez nie Oczko ] nieodzowną "atrakcją" jest z pewnością Most Tumski. Niezorientowanym podpowiem, że chodzi o ten most gdzie przypina się kłódki. Z tego co mi wiadomo, często młode pary robią sobie na nim zdjęcia do sesji ślubnych. Z resztą, to dosyć popularne miejsce odwiedzin wielu fotografów. Duży uśmiech

RE: Co warto zobaczyć we Wrocławiu? - nataliee.s - 04-19-2013 09:31 AM

Dla wszystkich młodych osób lubiących dobra zabawę polecam Skybowling: http://skybowling.pl/web/
Jeśli na jednym torze zbierze się od 4-5 osób to nawet nie wychodzi drogoUśmiech

RE: Co warto zobaczyć we Wrocławiu? - norkenson - 04-23-2013 10:00 AM

Hej

gorąco polecam portal http://www.imprezywroc.pl znajdziecie tam mnóstwo Wrocławskich atrakcji ściśle powiązanych z rozrywką. Jest też mnóstwo konkursów, aktualnie do wygrania nawet 100zł do wykorzystania na barze w jednym z Wrocławskich klubów Uśmiech

RE: Co warto zobaczyć we Wrocławiu? - kolega1975 - 07-10-2013 10:55 AM

Prawdziwy Wrocław to Śródmieście Uśmiech Brud, smród, zrujnowane kamienice, jeszcze straszniejsze podwórka. Warto pospacerować, zamiast oglądać promowane przez miasto: Rynek, Hala Stulecia, Stadion ...

RE: Co warto zobaczyć we Wrocławiu? - Radko - 07-30-2013 06:57 AM

Moim zdaniem należy samodzielnie odkrywać uroki miasta Uśmiech Są te ładniejsze miejsca i te brzydsze. Ale tak jest w każdej miejscowości.

RE: Co warto zobaczyć we Wrocławiu? - Nina_Jaś - 08-06-2013 05:37 AM

(01-14-2013 10:37 AM)GallAnonim napisał(a):  Ogród japoński - grzechem jest mieszkać we Wrocławiu a tam nie zajrzeć!

Tak, tam jest pięknie

RE: Co warto zobaczyć we Wrocławiu? - Mart - 09-28-2013 09:24 PM

Najlepiej wsiąść na rower i przejechać się wzdłuż Odry, rewelacyjne widoki.