![]() |
Dlaczego Wrocław? - Wersja do druku +- Forum Wrocław (http://www.forumwroclaw.com.pl) +-- Dział: Wrocław (/forum-1.html) +--- Dział: Co warto wiedzieć o naszym mieście (/forum-8.html) +--- Wątek: Dlaczego Wrocław? (/thread-77.html) Strony: 1 2 |
Dlaczego Wrocław? - Kontrolka - 01-10-2013 08:41 PM Urodziliście się tutaj, czy życie tutaj to wasz własny, świadomy wybór? Przyjechaliście za głosem serca, czy za chlebem? Opowiedzcie.. RE: Dlaczego Wrocław? - Dębacka - 01-11-2013 04:46 PM Urodziłam się tutaj i jakoś dotąd żyję... nie wiem, czy umiałabym życ gdzieś indziej... RE: Dlaczego Wrocław? - GallAnonim - 01-14-2013 10:52 AM Ja przyjechałem na studia-kierowałem sie myślą ,,jak najdalej od domu rodzinnego" ![]() ![]() RE: Dlaczego Wrocław? - KsiezycowyKrolik - 01-14-2013 09:07 PM Ja się tu urodziłam, więc jako tako wyboru nie miałam. Nie zmienia to jednak faktu, że studiowanie w swoim rodzinnym mieście również ma swój urok. Jedyny minus - rodzice na głowie. ![]() RE: Dlaczego Wrocław? - peggybr0wn - 01-14-2013 09:10 PM Mnie siłą rzeczy pognało do Wrocławia. W przeciwieństwie do Galla ja lubię wracać do domu dosyć często, a ponadto mam tu pełno znajomych, którzy wyemigrowali do najblizszego osrodka miejskiego. To w sumie dosyć logiczne. W większym mieście masz większe szanse na prace, na rozrywkę, na wszystko. Nawet lekarzy jest więcej, więc nie musisz stać w kolejce przez pół roku, żeby zapisać się choćby do państwowego dentysty. ;P W sumie uczelnie też mamy dobre, a że akurat dostałam się na to, na co składalam papiery, nie musiałam już dalej migrować. RE: Dlaczego Wrocław? - KsiezycowyKrolik - 01-14-2013 09:12 PM Ja miałam podobnie. W zasadzie miałam możliwość wyjazdu, ale skoro mogłam studiować to samo co mogłabym studiować w znacznie droższej Warszawie - zdecydowalam się na studia "stacjonarne" i kiedy jestem już na swoim, to nie żałuję tej decyzji. Niekoniecznie trzeba mieszkać z rodzicami. ![]() RE: Dlaczego Wrocław? - GallAnonim - 01-14-2013 09:25 PM Zależy co kto woli. Czasem jest dobrze oderwać sie od rodziców i razem ze studiami zacząć się samodzielnie utrzymywać,albo chociaz probować samodzielnie dbać o swoje mieszkanie ![]() Wiadomo, jak kogoś nie stać na wyjazdy to i studiowanie w rodzinnym mieście ma swoje uroki -stypendia i gotowe obiadki w domu ![]() RE: Dlaczego Wrocław? - Justyna - 09-09-2013 11:34 AM Ja przyjechałam na studia. Tak się składa, że jest to jeden z lepszych wydziałów tego kierunku we Wrocławiu. Jestem z innego dużego miasta ale postanowiłam zostac na stałe we Wrocławiu. Jakoś się zaaklimatyzowałam. RE: Dlaczego Wrocław? - gondek - 09-13-2013 02:35 PM Ja jestem wrocławianką z urodzenia i mieszkałam poza nim, nawet poza Polską przez dłuższy czas, ale nie wiem nawet dlaczego czuję, że tutaj jest moje miejsce... RE: Dlaczego Wrocław? - bull - 09-26-2013 11:19 AM Ja się tu urodziłem i jestem z tego zadowolony, że mieszkam w tym mieście. Wrocław mi się bardzo podoba i nie zamieniłbym na innego miasto. Choć oczywiście ma swoje wady, ale gdzie ich nie ma? |