Forum Wrocław
Architektura - Wersja do druku

+- Forum Wrocław (http://www.forumwroclaw.com.pl)
+-- Dział: Wrocław (/forum-1.html)
+--- Dział: Atrakcje turystyczne (/forum-2.html)
+--- Wątek: Architektura (/thread-95.html)

Strony: 1 2

Architektura - Klio - 01-13-2013 08:59 AM

Co sądzicie o wrocławskiej architekturze? Czy uważacie, że jest to ładne miasto? Macie ulubiony budynek?

RE: Architektura - peggybr0wn - 01-14-2013 07:20 PM

Trudny wybór, zwłaszcza, że jest wiele obiektów, które wpisują się w moje wyczucie stylistyki i z łatwością powiedziałabym, że nie ma jednego najlepszego i uniwersalnego. Pomijając fakt, że Wrocław OGÓLNIE jest naprawdę pięknym i inspirującym miastem, to z takich perełek architektonicznych polecam Ratusz na Rynku. Fakt, może i oklepane jako "must see", ale jak dla mnie jedna z lepszych gotyckich budowli w Polsce!Uśmiech

RE: Architektura - GallAnonim - 01-14-2013 07:49 PM

Wrocław jest bardzo ładnym miastem,a przede wszystkim nie jest tak zatłoczony jak Warszawa czy miasta nadmorskie. Raczej nie mam swojego ulubionego budynku- żaden ze mnie artysta czy uduchowiony człowiek,żebym sie na tym znałJęzyk

RE: Architektura - Klio - 01-14-2013 08:03 PM

Widziałam sporo miast w Polsce i wiele z nich mi się spodobało. Jednak to Wrocław naprawdę mnie zachwyca. Te kamieniczki, mosty, ach, nie wyobrażam sobie mieszkać w innym mieście. Uśmiech

RE: Architektura - KsiezycowyKrolik - 01-14-2013 10:37 PM

Jak dla mnie porównywalną architekturę ma tylko Trójmiasto. Porównuję Wrocław do niego z tego względu, że to moje pierwsze skojarzenie. Może zabudowa nie jest tak zwarta jak na wybrzeżu, ale mimo wszystko obydwa te miasta mogą ze sobą konkurować pod względem wizualnym. Uśmiech

RE: Architektura - GallAnonim - 01-15-2013 03:48 PM

W Trójmieście nie byłem to nie porównam,masz na myśli konkretne miasto czy ogólnie 3miasto?

RE: Architektura - Radko - 07-30-2013 07:00 AM

Moim zdaniem Wrocław to jedno z najpiękniejszych polskich miast. Ma po prostu swój urok. I widać, że się rozwija. Mam nadzieję, że poprawią też te mniej reprezentacyjne części miasta.

RE: Architektura - Nina_Jaś - 08-06-2013 05:40 AM

To prawda Wrocław potrafi zachwycić, wiele osób, które przyjeżdża do mnie jest pod wrażeniem naszego miasta

RE: Architektura - mr.myers - 09-20-2013 12:30 PM

Wrocławska architektura jest piękna. Ale warszawska też. Bo tam mieszkałem. I facet stamtąd http://www.kluszewski.com.pl/ zaprojektował mi piękny dom. Teraz chciałbym coś we Wrocławiu.

RE: Architektura - bull - 09-26-2013 11:22 AM

Moim zdaniem miasto jest bardzo ładne. Oczywiście ma swoje niedoskonałości i miejsca powiedzmy delikatnie mniej reprezentacyjne. Niemniej jednak ogólnie oceniając architekturę Wrocławia to powiedziałbym, że ma swój klimat, jest niepowtarzalna, a wręcz cudowna Uśmiech