![]() |
Architektura - Wersja do druku +- Forum Wrocław (http://www.forumwroclaw.com.pl) +-- Dział: Wrocław (/forum-1.html) +--- Dział: Atrakcje turystyczne (/forum-2.html) +--- Wątek: Architektura (/thread-95.html) Strony: 1 2 |
Architektura - Klio - 01-13-2013 08:59 AM Co sądzicie o wrocławskiej architekturze? Czy uważacie, że jest to ładne miasto? Macie ulubiony budynek? RE: Architektura - peggybr0wn - 01-14-2013 07:20 PM Trudny wybór, zwłaszcza, że jest wiele obiektów, które wpisują się w moje wyczucie stylistyki i z łatwością powiedziałabym, że nie ma jednego najlepszego i uniwersalnego. Pomijając fakt, że Wrocław OGÓLNIE jest naprawdę pięknym i inspirującym miastem, to z takich perełek architektonicznych polecam Ratusz na Rynku. Fakt, może i oklepane jako "must see", ale jak dla mnie jedna z lepszych gotyckich budowli w Polsce! ![]() RE: Architektura - GallAnonim - 01-14-2013 07:49 PM Wrocław jest bardzo ładnym miastem,a przede wszystkim nie jest tak zatłoczony jak Warszawa czy miasta nadmorskie. Raczej nie mam swojego ulubionego budynku- żaden ze mnie artysta czy uduchowiony człowiek,żebym sie na tym znał ![]() RE: Architektura - Klio - 01-14-2013 08:03 PM Widziałam sporo miast w Polsce i wiele z nich mi się spodobało. Jednak to Wrocław naprawdę mnie zachwyca. Te kamieniczki, mosty, ach, nie wyobrażam sobie mieszkać w innym mieście. ![]() RE: Architektura - KsiezycowyKrolik - 01-14-2013 10:37 PM Jak dla mnie porównywalną architekturę ma tylko Trójmiasto. Porównuję Wrocław do niego z tego względu, że to moje pierwsze skojarzenie. Może zabudowa nie jest tak zwarta jak na wybrzeżu, ale mimo wszystko obydwa te miasta mogą ze sobą konkurować pod względem wizualnym. ![]() RE: Architektura - GallAnonim - 01-15-2013 03:48 PM W Trójmieście nie byłem to nie porównam,masz na myśli konkretne miasto czy ogólnie 3miasto? RE: Architektura - Radko - 07-30-2013 07:00 AM Moim zdaniem Wrocław to jedno z najpiękniejszych polskich miast. Ma po prostu swój urok. I widać, że się rozwija. Mam nadzieję, że poprawią też te mniej reprezentacyjne części miasta. RE: Architektura - Nina_Jaś - 08-06-2013 05:40 AM To prawda Wrocław potrafi zachwycić, wiele osób, które przyjeżdża do mnie jest pod wrażeniem naszego miasta RE: Architektura - mr.myers - 09-20-2013 12:30 PM Wrocławska architektura jest piękna. Ale warszawska też. Bo tam mieszkałem. I facet stamtąd http://www.kluszewski.com.pl/ zaprojektował mi piękny dom. Teraz chciałbym coś we Wrocławiu. RE: Architektura - bull - 09-26-2013 11:22 AM Moim zdaniem miasto jest bardzo ładne. Oczywiście ma swoje niedoskonałości i miejsca powiedzmy delikatnie mniej reprezentacyjne. Niemniej jednak ogólnie oceniając architekturę Wrocławia to powiedziałbym, że ma swój klimat, jest niepowtarzalna, a wręcz cudowna ![]() |