Create an Account
x

Log in

Username:

Password:

or Register

Nie pamiętam hasła

Reklama

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wrocław - pytanie o ubezpieczenia
Autor Wiadomość
agento Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 8
Reputacja: 0
Wrocław - pytanie o ubezpieczenia
Z racji tego, iż jestem coraz starszy, choć nie stary oczywiście Uśmiech, coraz częściej myślę o chociaż minimalnym zabezpieczeniu swojej, a przede wszystkim przyszłości mojej rodziny. Chodzi mi o ubezpieczenie na życie oraz jakieś dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne. Niestety w Polsce, ani na ZUS, ani na NFZ nie ma co liczyć. Dlatego jak ktoś nie ma kasy na prywatną opiekę medyczną, to może nie zdążą go wyleczyć. Podobnie z ZUS i emeryturą, jak się nie odłoży samemu to na starość nic nie będzie. Wiadomo, że na koncie nie będę trzymał bo za kilka czy kilkanaście lat to inflacja może być tak duża, że te pieniądze de facto nie będą zbyt wiele warte. Pomyślałem o jakimś ubezpieczeniu.

Czy możecie polecić we Wrocławiu jakiegoś doradcę, może być z konkretnej firmy ubezpieczeniowej, ważne żeby rzetelnie doradził, które ubezpieczenie wybrać. Próbował zamówić coś samemu przez internet, ale oferty są bardzo ogólne i ciężko coś wybrać. Wolę jakby ktoś mi doradził bardzie indywidualny produkt ubezpieczeniowy. Na innym forum ktoś polecał mi doradcę z ING, pana Rogalskiego, tu jest jego strona agent ubezpieczeniowy ing Wrocław - czy mieliście może okazję z nim współpracować? Chciałbym się dowiedzieć po prostu jakiś opinii o tym człowieku.

Ewentualnie jeśli możecie polecić z własnego doświadczenia kogoś innego w kwestii ubezpieczeń czy produktów emerytalnych, to bardzo proszę o info. Również piszcie, czy sami macie takie ubezpieczenia i konkretnie jakie firmy ubezpieczeniowe wybraliście.

Zapraszam do dyskusji.
09-05-2013 06:37 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
bull Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 10
RE: Wrocław - pytanie o ubezpieczenia
Ja również chciałbym dołączyć się do tematu ubezpieczeniowego, z tym, że bardziej interesuje mnie ubezpieczenie dla firmy. Na razie chciałbym zorientować w ogólnej ofercie ubezpieczycieli, w tym artykule - ubezpieczenie firmy wstępnie przeczytałem ile może coś takiego kosztować. Zastanawiam się jednak nad wyborem firmy ubezpieczeniowej. Może ktoś z was prowadzi działalność i korzystał już z jakiegoś ubezpieczenia dla firm? Tak więc dołączam się do tematu i również proszę o opinie o ubezpieczycielach.
09-26-2013 11:28 AM
Tomasz_N Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 8
A to nie ma innego ubezpieczyciela niż PZU? To nawet banki pchają się teraz w branżę ubezpieczeń? Uśmiech
10-09-2013 03:40 PM
Gab25 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 30
Ja z ubezpieczeniami mam tylko kontakt wtedy jak jadę na wakacje, albo jak ubezpieczam autoUśmiech Mieszkania i "siebie" w sensie zdrowia,życia itp. poza wyjazdami zagranicę nie mam ubezpieczonego.Choć teraz jak skończymy remont to myślę żeby wykupić jakieś ubezpieczenie i już się wstępnie orientuję po ubezpieczycielach. W CUK proponowali mi pakiet oc i mieszkanie, może się skusimy na niego.
10-23-2013 06:37 PM
Rena Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 37
A liczyłaś na tym kalkulatorze z ich strony?
http://cuk.pl/samochod
01-19-2014 06:19 PM
Gab25 Offline
Początkujący
**

Taki i nawet więcej, bo już załatwiłam wszystko.Ten pakiet co chciałam rozłożyli mi w Cuk na 11 rat.
03-01-2014 05:36 PM
Rena Offline
Początkujący
**

A tego to ja nie wiedziałam , że można u nich na raty podzielić polisę. W sierpniu mnie też czeka ten temat, może i ja tak wezmę.
05-03-2014 08:58 PM
Gab25 Offline
Początkujący
**

Od czasu jak ja ubezpieczałam to się zmieniło, że mają teraz w Cuk w ofercie 30 firm ubezpieczeniowych, jak ja kupowałam to było 20.
06-01-2014 01:15 PM
Rena Offline
Początkujący
**

No to prawda . Mnie pozytywnie zaskoczyło że jak poszłam do Cuk to po przeliczeniu ofert wyszło, że znaleźli mi ofertę o ponad 400 zł tańszą od ubiegłorocznej.
11-20-2014 06:51 PM
Halszka Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 19
(01-19-2014 06:19 PM)Rena napisał(a):  A liczyłaś na tym kalkulatorze z ich strony?
http://cuk.pl/samochod

Przeliczyłam sobie przed chwilą i widzę że jednak sporo przepłacam za OC. W poniedziałek muszę się przejechać na Grabiszyńską i dopytać czy faktycznie mogę mieć takie tanie ubezpieczenie.
04-12-2015 02:25 PM
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Reklama:

gabinet psychoterapii katowice

architekt wnętrz wrocław

Polecamy: